Kılıçsan Yapı ve Profil İnşaat Malzemeleri!

Yağlı Boyalar

YAĞLI BOYA

Yağlı boyalar, sentetik esaslı boyalardır. Sentetik boyalar, halk arasında “yağlı boya” adıyla bilinir. Kuruyana kadar koku yayar ve geç kurur. Tüm markalarda teneke kutularda satışa sunulur. Türkiye’de üretilen sentetik boyalar, sentetik tiner ile inceltilerek kullanılır.


Yağlı Boyanın Özellikleri Nelerdir?
Bu özellikleri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:
Geç kurur. (Tam kuruması 48 saati bulabilir.)
Solventlidir. (Kuruma esnasında havaya solvent yayar.)
Genel amaçlı bir boyadır. (Neredeyse tüm malzemeleri boyamak için kullanılıyor.)
Parlak, yarı mat veya mat olarak üretilebilir.
Yüzeyde sert bir tabaka oluşturur. Yağlı boyalar esnek boyalar değildir. Kuruduktan sonra sert bir tabaka oluşturur. Bu nedenle, esnemeyen sert yüzeylerde kullanımı daha uygundur. Esnek yüzeylerde çatlama yapabilir.


Yağlı Boya Çeşitleri Nelerdir?

Parlak yağlı boyalar. (Enamel)
Yarı mat yağlı boyalar.
Mat yağlı boyalar


1. Parlak Yağlı Boyalar
Parlak yağlı boyalar en çok bilinen ve kullanılan yağlı boya türüdür. Parlaktır. Işığı yansıtır. Oldukça kaygan bir yüzeyi vardır. Parlak yağlı boyalar, Türkiye’de an çok genel maksatlı boyama işlerinde kullanılıyor. Demir, metal, ahşap, duvar taş gibi malzemeleri tutsa da; en çok metal ve ahşap malzemeleri boyamak için kullanılır. Herhangi bir yüzeye boya yapmak için akla gelen ilk boya parlak yağlı boyadır. Evde ufak tefek tamirat işleri için, küçük objeleri boyamak için, doğalgaz borularını boyamak için, eski tip kapıları boyamak için parlak yağlı boyalar sık sık tercih edilir.
2. Yarı Mat Yağlı Boyalar
Yarı mat yağlı boyalar. Yüzeyde hafifçe bir parlaklık oluşturur. Parlak ve mat yağlı boyanın arasında kalan hafif bir canlılığı olan yağlı boya türüdür. Yarı mat yağlı boyalar, parlak yağlı boyalar gibi neredeyse tüm yüzeylere tutabilir. Fakat geçmişte Türkiye’de en çok duvar boyamak için kullanılırdı. Günümüzde su bazlı boya teknolojisinin gelişmesi ile yerini su bazlı ipek mat ve yarı mat duvar boyalarına bırakmış olsa da; nadir olarak bazı evlerde hala kullanılıyor.
3. Mat Yağlı Boyalar
Mat yağlı boyalar, tamamen mat görünümde yani parlaklığı olmayan boyalardır. Işığı yansıtmazlar. Parlak ve yarı mat yağlı boyalarda olduğu gibi birçok yüzeye tutar. Mat yağlı boyalar, dekoratif boyalardır. En az kullanılan yağlı boya türüdür. Eğer dalgalı, eğri, kıvrımlı bir eşya veya duvar boyayacaksanız, tam mat yağlı boyalar tam size göre olabilir. Çünkü boyandığı yüzeyde fırça ve rulo izini göstermez. Mat yağlı boyaları evinizde çeşitli eşyaları boyamak için, biblo ve süs eşyalarını boyamak için, doğalgaz borularını boyamak için kullanabilirsiniz. Tercihen kapı ve duvarlar için de kullanılabilir.


Yağlı Boya Nasıl Kullanılır?

Yüzeyde kir, pas, yağ varsa temizleyin.
Temizlikten sonra, yağlı boyayı uygulayacağınız yüzeyi kuru bez ile silin.
Yüzey renkli ise, 1 kat sentetik astar uygulayın. Sentetik astar, alt rengi kolay kapatır. Ayrıca, boyanın yüzeye çok daha iyi tutmasını sağlar.
Astarı uyguladıktan sonra 1 gün bekleyin.
İlk kat yağlı boyayı uygulayın.
24 saat kurumasını bekleyin. (Ortam çok soğuk ise 48 saat bekleyin.)
İkinci kat uygulamayın da 24 saat sonra yaptıktan sonra, yağlı boyanın kurumasın bekleyin.
Yağlı Boya Nerelerde Kullanılır?
Yağlı boyaların kullanımının en uygun olduğu yüzeyler sert yüzeylerdir. Yağlı boyalar esnek bir yapıda olmadığı için, esnek yüzeylere uygulandığında çatlama yapabilir. Bu nedenle, metal, taş, duvar, beton gibi yüzeyler yağlı boyalar için daha uygundur.

Satışı Bulunan Yağlı Boya Markaları Ve Çeşitleri

1. Filli Boya
Filli Boya Yağlı Boya – Parlak
İç ve dış mekânlarda ahşap, demir-çelik, beton, brüt beton, sıva, betopan, alçıpan, OSB, MDF yüzeylerde ve mobilyalarda uygun astar ile güvenle kullanılır. Uygulama yapılacak yüzeyler düzgün, sağlam, astar ve son kat boyayı taşıyabilecek durumda olmalıdır.
Filli Boya Yağlı Boya Sera Antipası
Sentetik alkid reçine esaslı pas önleyici antikorozif yüzey astarıdır.
Alkid ve pas önleyici antikorozif yapıdaki pigmentlerin özel kombinasyonu ile demir-çelik-sac yüzeyleri paslanmaya karşı korur, uygulanan yüzeyle çok iyi aderans oluşturur. Kurşunsuzdur.

2. Fawori
Ceramix Yarı Mat Yağlı Boya
Alkid reçine esaslı, seramik katkılı sentetik iç cephe son kat boyasıdır. Özellikle iç cephe beton, brüt beton, demir-çelik-sac, , sıva, betopan, alçıpan, OSB, mdf, ahşap yüzeyler üzerinde uygun astar ile koruma ve dekoratif amaçlı son kat boya olarak kullanılır.

ÖZELLİKLERİ
» Yarı mat görünümlü
» Silinebilir
» Rahat taranır, fırça ve rulo izi bırakmaz
» Akma yapmaz
» Yüzeyde çok iyi örtme ve yayılma özelliğine sahiptir.

PremiumYağlı Boya
Modifiye alkid reçine esaslı, yüksek ve kalıcı parlaklıkta, örtme ve yapışması mükemmel son kat parlak sentetik boyadır. İç ve dış mekânlarda ahşap, demir-çelik-sac, beton, brüt beton, sıva, betopan, alçıpan, OSB, mdf yüzeylerde ve mobilyalarda uygun astar ile güvenle kullanılır.

ÖZELLİKLERİ
» Parlak görünümlü
» Silinebilir
» Rahat taranır, fırça ve rulo izi bırakmaz
» Akma yapmaz
» Yüzeyde çok iyi örtme ve yayılma özelliğine sahiptir.

Sentetik Antipas
Sentetik alkid reçine kombinasyonlu pas önleyici antikorozif yüzey astarıdır. Her türlü demir-çelik-sac yüzeylerin korozyonuna engel olmak için kullanılır.

ÖZELLİKLERİ
Alkid ve pas önleyici antikorozif yapıdaki pigmentlerin özel kombinasyonu ile demir-çelik-sac yüzeyleri paslanmaya karşı korur, uygulanan yüzeyle çok iyi aderans oluşturur.

Kılıçsan İnşaat Malzemeleri ve Yapı Malzemeleri Yapı Profil firması olarak müşteri memnuniyetini ve kaliteyi her zaman ön planda tutuyoruz. Niğde’de yapı ve inşaat malzemeleri sektöründe kaliteli hizmet anlayışı ile bölgenin önde gelen firmalarından biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Sizlerde yağlı boya ürünlerine ulaşmak için satış bayimize gelerek bizleri ziyaret edebilirsiniz.